Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα"

To Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), Βοηθών Νοσηλευτών, Ειδικότητας ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων « Γ.Χατζηκώστα», αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ιδρύθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου. Ξανθού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1038 Β΄/03-6-2015.

Πληροφορίες για το Δ.I.E.K.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας»:

Χρησιμοποιείς και εφαρμόζεις συστηματικά τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, καθώς επίσης και τα μέσα αποστείρωσης και αντισηψίας για την αποφυγή μετάδοσης νοσοκομειακών λοιμώξεων

Παρακολουθείς και αξιολογείς τις ενδείξεις των μηχανημάτων καταγραφής βασικών παραμέτρων

Συμμετέχεις ενεργά, μαζί με την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα, στη φροντίδα του ασθενούς που αφορά σε διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, στην πρόληψη και αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων και επιπλοκών, και γενικά συμβάλλεις στην παρακολούθηση της πορείας του ασθενή.

Συμβάλλεις στην ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)

Συντάσσεις και ενημερώνεις έντυπα και βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα ««Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», μπορείς να εργαστείς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε:

- Μονάδες εντατικής θεραπείας ενηλίκων
- Μονάδες εντατικής θεραπείας παίδων Καρδιοχειρουργικές μονάδες
- Θωρακοχειρουργικές μονάδες
- Μονάδες εγκαυμάτων
- Μονάδες τεχνητού νεφρού
- Μονάδες πρόωρων νεογνών
- Μονάδες εμφραγμάτων

Τα Δ.Ι.Ε.Κ, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίπλωμα αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή από τα ΔΙΕΚ:

Είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και σε εξωτερικό

Είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών

Είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02)

Το Δ.Ι.Ε.Κ. στεγάζεται επί της Γ. Παπανδρέου 2, δίπλα στο ΕΚΑΒ, στα Ιωάννινα.
Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό:
Αναπληρώτρια Διευθύντρια: Κάσσαρη Σωτηρία
Εκπαιδευτικός: Ζαφείρη Πολυξένη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651030451 2651031550 FAX: 2651030451
E-mail: epasxatzikosta@in.gr

Για να διαβάσετε τον Οδηγό Σπουδών.