Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

Ιδρύθηκε το 1977 με την ανέγερση των τεσσάρων διαδοχικών επεκτάσεων στο εδώ Νοσοκομείο. Στεγάζεται στο υπόγειο -1 του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου σε ένα χώρο 80 τμ . Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη και προώθηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και επαγγελματικών αναγκών πληροφόρησης των γιατρών και των επαγγελματιών υγείας του Νοσοκομείου Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ καθώς και της ευρύτερης ιατρικής κοινότητας.
Χρήστες της Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και οι σπουδαστές των νοσηλευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΤΕΙ νοσηλευτικής Ηπείρου και σχολή Νοσοκόμων Ιωαννίνων.
Από το 1997, η ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ είναι οργανωμένη και διαθέτει μικρή συλλογή διεθνών και ελληνικών ιατρικών βιβλίων, περιοδικών και λοιπών εντύπων και ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης τα οποία καλύπτουν θέματα των βιοϊατρικών επιστημών με ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική επιστήμη.
Από το 1998 Βιβλιοθήκη παρέχει στους χρήστες της ηλεκτρονικές υπηρεσίες δίνοντας τους δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς καταλόγους βιβλιοθηκών της χώρας μας, και κατά καιρούς σε ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων.
Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο, καθώς και να εισέρχονται οι αναγνώστες με τσάντες.

H Βιβλιοθήκη λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή 7:30΄-14:30΄ μμ.
Α. Γιώτη, ΔΕ Πληροφορικής
Επαγγελματίας Πληροφοριών Υγείας/ Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης.

Επικοινωνία με Βιβλιοθήκη
Email : library@gni-hatzikosta.gr
Τηλ: 2651080421
FAX: 2651080676